Malauradament haig de parlar un cop més de censura, i en aquesta ocasió em fa una especial ràbia de veure d’on prové aquesta.
Segons informa ArabCrunch, SourceForge ha bloquejat l’accés dels usuaris provinents de Cuba, Iran, Síria, Sudan i Corea del Nord. Precisament son tots els que els EEUU te a la llista negra.

Precisament aquesta és la pantalla i el missatge que veu un usuari d’un d’aquests països:

Captura de pantalla, de la pàgina que mostra SourceForge a un usuari prohibit.

Vull pensar que SourceForge ha rebut fortes pressions polítiques, que s’han vist obligats a cedir i acatar l’ordre del govern nord-americà. De totes maneres, el que veig inadmissible (tot i que SourceForge sigui nord-americana), és que milers de projectes lliures que aquest allotja son precisament desenvolupats i mantinguts per persones de diversos països, entre ells aquests que han prohibit l’accés. Per tant, no se fins a quin punt això és ètic i legal.

És totalment il·lògic que els EEUU prohibeixi l’accés a alguns usuaris a projectes que no son dels EEUU, sinó de gent de Cuba, Iran, etc. Realment no se com ho veieu, però que una entitat com SourceForge, una de les entitats més representatives, que promulga el software lliure, hagi realitzat aquesta acció crec que com a mínim és totalment denunciable la mala praxis que han dut a terme.

Malauradament SourceForge ha vulnerat dos dels punts del manifest del Open Source:

5. No Discrimination Against Persons or Groups
The license must not discriminate against any person or group of persons.

6. No Discrimination Against Fields of Endeavor
The license must not restrict anyone from making use of the program in a specific field of endeavor. For example, it may not restrict the program from being used in a business, or from being used for genetic research.

Per acabar he volgut revisar el bloc oficial de SourceForge i sembla que això és inamovible. Comenta que ho sent molt, però fins que les relacions internacionals amb aquests països no canviï això seguirà igual.

Disposeu de més informació a ArabCrunch i al bloc de SourceForge.


dimecres 27/01/2010